Actuele tijd

Op naar de provincie Selangor en de 2000 km. PDF Afdrukken E-mail
 

Op naar de provincie Selangor en de 2000 km.

Vandaag gaan we de provincie Perak verlaten en reizen we naar Selangor. Weer een andere vlag.

Alle bruggen over de Perak en andere rivieren zijn steeds naar Sultans vernoemd. Het zijn ook flinke lange bruggen want de rivieren zijn hier erg breed.

Vandaag hadden we een tocht van 72 km bijna helemaal door het binnenland. Over smalle wegen door kampongs, 9 km gravelweg met flinke grote steenslag. Ik hield mijn hart af en toe vast voor onze banden, maar alles bleef heel. We zagen weer heel veel bananenplantages, maar ook suikerriet en ananassen. Verder kwamen we ook langs een paar veldjes, waar mannen aan het spuiten waren. Er stonden planten op, waar een bloem in kwam. Het leek voor mij op papaver. Ik vroeg het aan een van de spuiters, maar die lulde maar wat. Hij hield wel van Holland zei hij.

 

                                                  No Image

 

We reden steeds rechtdoor maar op een gegeven moment zouden we een tempel moeten zien. Er was niets te zien. Ria raakte een beetje in paniek want we dwaalden daar maar wat door die kampong. Ik zeg: geen paniek, we rijden richting het zuiden en dan komen we altijd goed uit. Na een km of 5 om gereden te hebben zag Ria in de verte een weg waar meerdere auto's op reden.We kwamen er uiteindelijk weer op weg nr 5, die naar onze bestemming ging. Later konden we de route toch weer oppakken.

We moesten toen 10 km omrijden om niet steeds langs die grote weg te blijven rijden. We zagen een enorme rijstvlakte en deze verkeerde weer in een ander stadium. Een grote mooie groene vlakte.

We zitten nu in het De Palma Hotel in Kuala Selangor. Een groot complex met zalencentrum, eigen moskee, zwembad, filmzaal etc etc. Ons chalet kost wederom 40 euro en dit is een verlaagd tarief, na flink onderhandelen, omdat de receptie van het hotel verbouwd wordt. We hebben al lekker in het zwembad gelegen. Volgenss mij zijn wij ook hier weer de enige gasten op dit moment.

In deze plaats kun je uitstapjes maken en de firefly bekijken, maar die kennen wij al van Nieuw Zeeland. Hoeft dus niet meer.

Vanavond gaan we hier in het restaurant dineren en daarna maken we nog een wandeling naar de restanten van een Nederlands fort, Bukit Belanda. N ons chalet staat de Mekka-pijl weer op het plafond en dat betekent dus een bierloos diner.

We zijn inmiddels de 2000 km gepasseerd en morgen gaan we naar de stad Klang van waaruit we Kuala Lumpur zullen bezoeken.

 
< Vorige   Volgende >