Actuele tijd

Met het pontje mee PDF Afdrukken E-mail
 

Met het pontje mee

.Het was erg goed geweest in Pasir Salak maar we hebben wel geweten dat we aan de rivier zaten. Ik zit onder de muggenbulten. We kregen nog een prima ontbijt om 07.00 uur en om 08.00 konden we vertrekken. Al meteen zagen we de rijstvelden die de prime minister bedoelde. Daarna fietsten we weer lang langs het kanaal. Duizenden bananenbomen hebben we intussen al gezien en ook erg veel kleine trosjes bananen. Na 40 km hebben we bij KFC koffie gedronken en ook nog even een nieuw dessert besteld. Het klaarmaken duurde vrij lang en toen kregen we een bakje ijs met daarin fijngemalen mais en bovenop bruine bonen. Nieuw, maar ik kan u het niet aanbevelen. 5 km verder bleken we met een pontje mee te moeten een brede rivier over. Helaas pontje was net weg, dus half uur wachten. Komt door dessert!! Op het pontje zaten 4 klanten en 4 mensen van de organisatie. Eén was de stuurman, de ander moest de boot losmaken en kaartjes verkopen. Weer een ander haalde de kaartjes weer op en dan was er nog een controleur, die de boeken na keek. Dat kaartjesverkopen was komisch. Die ene man verkocht ze. Ik wilde de kaartjes even bekijken maar moest ze al weer meteen afgeven aan die andere en die gooide ze in een ton. Tja, werkverschaffing.

 

                                                     No Image

 

Nadat we uitgestapt waren reden we de jungle in via een smal weggetje. We zagen alleen maar af en toe een koe op de weg. Verderop zagen we ook kampongs en af en toe een moskee en een school. Je weet dan dat er nog veel meer woningen staan. Het was een lange weg en het werd erg heet. Mijn termometer gaf in de zon 47 graden aan en als de zon wegtrok daalde hij naar 37. Maar het bleef bloedheet. Na 80 km kwamen we om 14.00 uur aan in Sungai Besar. Het hotel was snel gevonden. We moesten de fietsen weer wel 2 trappen op sjouwen maar alles went.

Sungai Besar ligt weer aan zee. Het is een echt vissersdorpje en er wonen veel Chinezen, dus veel restaurantjes en ook weer (duur) bier.

 
< Vorige   Volgende >