Actuele tijd

De Zevenheuvvelenweg met hoogtepunten PDF Afdrukken E-mail
 

De Zevenheuvelenweg met hoogtepunten

Toen we gisteren om 16.00 uur terug op de kamer kwamen begon het wederom te regenen en dat bleef zo een uur lang. Toen het droog was zijn we een wandeling gaan maken richting de koninklijke paleizen. Prachtig, eerst zagen we een school, waar de leerlingen nog echt gedrild werden, toen een grote moskee en een museum en daarna moesten we helemaal rond het paleis lopen. Een bijzonder mooi en goed onderhouden tuin achter een groot hekwerk. We waren weer terug op weg en toen stopte er een auto. Er zat een jongeman in met 2 kleine kindjes. Hij vroeg waar we logeerden en of we mee terug wilden rijden. Het was nog ongeveer 1 uur lopen.

Wij zeiden dat dat niet nodig was, maar hij bleef aandringen want het zou gaan regenen zei hij. Wij stapten uiteindelijk in en na 10 min waren we weer in ons resort. En maar net op tijd. Het begon me toch te gieten. Dus ook Kuala Kangsar pakt nog wel wat mee van de regenstad.

Overigens was dit voor ons tot nu toe het mooiste stadje dat we gezien hebben. Erg schoon, mooie gebouwen, keurige straten, een hele mooie brug en een mooi park langs de rivier.

Hoe zuidelijker we komen hoe beschaafder de wereld wordt. We zien al lang geen vervoer meer op de brommertjes, uitsluitend mensen en er rijden hier al veel meer westerse auto's rond. Gisteren zagen we ook nog een Lotus.


Vandaag fietsten we naar Parit. Dit was mijn parcours. Een mooie, rustige weg, slingerend door de jungle, heuvelachtig met af en toe hoge pieken van meer dan 10%. Heerlijk. Zo nu en dan hadden we een mooi zicht op de rivier, die steeds rechts van ons lag. Ria vond dat de pieken wel wat minder zwaar mochten zijn. We kregen vaak de duim omhoog van passerende auto's.

In Parit bivakeren we weer in een mooi resort aan de rivier de Perak. Het is ook een leuk stadje. We zagen de AWOL sticker hangen in de fietsenzaak. Geweldig. Hij moest even een bus siliconenspray pakken voor een klant. Halsbrekende toeren moest hij verrichten om er bij te komen. En dan die kastjes met onderdelen. Als hij ze open durft te doen, dondert er alles uit. In een volgende straat zagen we een fietsenmaker annex kleermaker. Maar de fietsenmaker was moe. Hij hing wat te rusten (zie foto's). We liepen een loopbrug over en kwamen in een kampong. Veel bananen- en rubberbomen. De mensen waren uiterst vriendelijk. Was mooi om nu ook een echt inlands dorpje te zien. Vanaf 17.00 uur ging het restaurant van ons resort open. Er was muziek en al, maar helaas weinig gasten. Wij blijken ook hier weer de enige gasten te zijn. Gelukkig kwamen er nog een paar mensen meer eten. Tijdens het diner hadden we een mooie zonsondergang op de Perak. Na lang zoeken had ik smiddags nog een Chinese winkel gevonden waar bier verkocht werd en zo zaten wij om 20.00 uur samen in een leuk verblijfje boven de rivier. Het stadje leek uitgestorven of ze zaten allemaal in de moskee.


En dan op weg naar Pasir Salak. De eerste 20 km waren erg mooi. Een rustige weg door het woud, mooi vlak en mooie Maleisische huizen. Bijna bij elk huis stond hier een auto. We gaan vooruit.

Daarna volgden nog 20 km langs de rivier en 15 km langs een kanaal. Was niet erg verheven.

In Pasir Salak zitten we in een heel mooi conferentieoord. We hadden pech. Omdat het weekend is, kost onze bungalow 40 euro, door de week maar 25. Maar we hadden ook geluk. Ons resort ligt wederom aan de Perak en aan de overkant van de rivier stond het vol tenten. Daar bleek om 15.00 uur de prime minister te komen. Het was een bijeenkomst voor vrede in Maleisië. Wij hebben de vrede ook weer mee gevierd. We hadden veel bekijks en we mochten met de ananassen op de foto.

Hele volksgroepen waren uitgerukt om het feest bij te wonen. Iedereen kreeg een zakje met een flesje water en een broodje (wij ook) en er zaten hele kampongs onder de tenten te eten. Het was loei heet. Vele spandoeken en versieringen verschenen tegen 15.00 uur. Uiteraard was er eerst een gebed en daarna begonnen de toespraken.

Om 16.00 uur zijn wij weer vertrokken en toen heeft Ria nog even haar haar hier laten knippen, want ze kon het niet meer uitzweten. Ik zweette volop, met bakken loopt het vocht er uit en dan drink ik nog bijna geen bier.

Onze bungalow is een pracht. Heeft 2 slaapkamers en een groot balkon met schommelstoelen.

We kijken zo uit over de rivier en zien de tenten van het feest aan de overkant.

 

                                                         No Image

                                                   

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >