Actuele tijd

Eastern & Oriental Hotel en de tropische fruittuin PDF Afdrukken E-mail
 

Eastern & Oriental Hotel en Tropische fruittuin

Op advies van AWOL waren we gisteren nog even binnengelopen in het Eastern & Oriental Hotel. Dit is een oud koloniaal hotel dat helemaal gerestaureerd is. Erg chique. Er was op dat moment een bruiloftsfeest. Alle heren waren in costuum en de dames zeer elegant gekleed. Ik voelde me er erg goed thuis. Wel jammer dat ik daar rond liep in mijn oranje shirtje, korte broek en op mijn Dr Cardins. Ze lieten ons overigens overal doorheen lopen. We konden alles op ons gemak bekijken. Het was fantastisch. Wat een luxe, helaas een beetje boven ons budget.

Buiten liepen we door de bierstraat (Stratum), alleen maar luxe cafés. Een halve lt. Heineken kostte er 22 euro!! Ook te veel voor ons dus.

Maar achter deze hotels en cafés lag het Cooking plein. Dit is een grotendeels overdekte ruimte, waar allemaal tafeltjes en plastic stoelen staan. Rondom zijn diverse keukens, die elk hun eigen gerecht maken en serveren. Allemaal goed spul en het is er ook steeds druk. Wij gingen aan een tafeltje zitten en ik moest bij 4 keukens iets kopen voordat ik onze maaltijd rond had. Ik moest dus ook bij 4 verschillende personen afrekenen. En hier kostte een fles Tigerbier 3,50 euro. Wel even een verschil met 2 straten verder waar die Tiger 19 euro kostte.

 

      No Image

 

Onze laatste Rapiddag zouden we besteden aan een bezoek aan de tropische fruittuin, maar die is wel aan de andere kant van het eiland Penang. Gisteren waren we aan de noordkant geweest en nu zouden we via de zuidkant gaan. Eerst even naar de Snaketempel, maar dat was helaas niets bijzonders. Je kon er wel een slang rond je nek laten hangen, maar ja...Daarna busten we weer verder en het was een erg mooie tocht. Zwaar heuvelachtig en smalle wegen, dus niets om te fietsen. De tropische fruittuin was erg interessant. We kregen een rondleiding met een groep en mochten het fruit proeven en drinken. Na afloop kregen we van een Engels echtpaar nog een lift naar het volgende grote busstation, want die tussenlijntjes schoten niet erg op. Erg fijn dus.

Vanavond brengen we alweer onze laatste avond door in Georgetown. Je gaat wel van zon stad houden na daar 6 dagen rond getoerd te hebben. Morgenvroeg genieten we nog 1 x van een ontbijt op het dakterras van ons hotel en dan stappen we weer op de fiets.

We gaan dan weer 8 dagen op rek fietsen en in 8 verschillende resorts of hotels slapen en dan hopen we in Kuala Lumpur te zijn.

 

  De Komtar vanuit onze kamer gezien           No Image     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               

 

 
< Vorige   Volgende >