Actuele tijd

Bezoek aan drijvende moskee, spicy tuin en nog een tempelcomplex PDF Afdrukken E-mail
 

Bezoek drijvende moskee, Tropische spice tuin, Batikfabriek en nog een tempelcomplex.


Dag 2 van onze Rapid reis. Je kunt in de bus zelfs eten krijgen. Echt fantastisch hoor. Die bussen doen het goed en er rijden er meer dan voldoende op alle lijnen.

Vandaag gingen we eerst naar een drijvende moskee. Helaas dreef hij niet want het was laag water. We mochten wel overal kijken en foto's maken. Ria mocht even met een echte moskeeganger op de foto.

 

                                            No Image

 

Toen we er met de terugkomst langs kwamen was het wel hoog water. Overigens een erg mooie moskee en zeer mooi gelegen.

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de spicy tuin. We werden helemaal ingesmeerd omdat er nog al veel muggen zouden zitten. Het was er ook erg warm. Het zweet liep zo uit mijn broek. Er waren 3 routes, die wij gevolgd hebben. Overal werd uitgelegd, waarvoor de vruchten en planten gebruikt werden. Er was ook een museum bij. Wij vonden het erg interessant.

Het volgende op onze weg was een vlindertuin, maar die hebben we overgeslagen. Die hadden we al genoeg gezien in Singapore op het vliegveld. Daarna nog aangelegd bij een Batik-fabriek, maar dat proces hadden we ook al een keer gezien in Ubud. De stoffen waren mooi maar ook wel erg duur.

Vervolgens wilden we nog naar een Tropische fruit boerderij. Maar dat lukte niet. De aparte bus voor deze farm was net weg. We hadden hem nog gezien. We zouden 2 uur moeten wachten op de volgende bus en daar hadden we geen zin in. We hebben toen maar lekker gelunched aan zee en zijn terug gegaan richting Georgetown. Ria wilde daar nog een tempelcomplex bezoeken. De bijzonderheid daar was dat er een boeddha stond van 30 m hoog en eentje lag van 30 m. lang. Verder waren er heel veel aparte tempeltjes en ook mooie beelden. Overal werd geofferd. Wij beperken onze acties tot fotograferen.

Toen weer de bus in en als we dan de Komtar zien, dan weten we dat we weer dicht bij ons hotel zijn. De Komtar is een hele hoge toren, waarin heel veel winkels zijn. De onderste lagen zijn weer verbonden met een ander gebouw door een luchttunnel. Onder dit gebouw is ook het busstation. Onze Admirant in Eindhoven is hier een aftreksel van.

Georgetown blijft fascineren. Elke keer zien wij weer andere mooie gebouwen, zeker nu we er zo vaak met onze Rapid door heen rijden.

Een van onze kennissen maakte zich bezorgd over het feit, dat we in Maleisië niet goed zouden kunnen eten. Nou, die zorg kan ik wel wegnemen. Je kunt hier van de vroege morgen tot de late avond eten. Ik vraag me wel eens af voor wie al dat eten iedere dag wordt klaar gemaakt. Je kunt bijna op iedere hoek van de straat maar ook in diverse eettentjes en restaurantjes eten. Wij zijn wel een beetje kieskeurig en letten vooral op de hygiëne, maar wij hebben hier al heel lekker gegeten en we komen absoluut niets te kort. Je kunt hier vaak zowel inlands, als Indias, als Chinees, als Westers eten. Wij eten bij voorkeur inlands, maar we proeven als het kan alles. Overigens lijkt het Chinese voedsel hier absoluut niet op ons Chinees eten. Die mensen maken volgens mij gewoon wat het volk daar lekker vindt!!!

Morgen is onze laatste dag hier en dan gaan we in ieder geval naar de tropische fruittuin.

 
< Vorige   Volgende >