Actuele tijd

Achter de man van de bank aan door Alor Setar PDF Afdrukken E-mail
 

Achter de man van de bank aan door Alor Setar

Toen wij gisteren in AS aankwamen zijn we rechtdoor naar het centrum gefietst. In het centrum was het erg druk en wij konden ons hotel niet zo snel gevonden krijgen. Ria wilde het even ergens gaan vragen. We stonden voor een bank en ik zeg: dan loop hier maar even binnen. In de bank was het druk, maar Ria mocht meteen doorlopen naar een aangewezen balie. De man achter de balie zei tegen Ria: Wacht maar even dan zal ik voor rijden. Ria sputterde tegen maar er hielp geen moedertje lief aan. Hij gooide het loket dicht en stapte op zijn scooter. Ik heb Ria nog nooit zo snel achter een bankman aan zien gaan, meestal is het andersom!! Maar ok, hij leverde ons netjes af bij het Samila en reed toen weer terug naar zijn bank. Misschien was hij ook wel blij met deze onderbreking.

Vanmorgen hadden we al om 07.00 een krant onder de deur geschoven gekregen. Er stond een heel stuk in over het Paddy Museum, waar wij vandaag naar toe wilden gaan. Het Paddy museum is schitterend onder architectuur gebouwd , maar aan de binnenkant is het nog veel mooier. Op de bovenste verdieping was een driedimensionaal panorama van 360 graden, waarin de gehele omgeving van het museum in beeld werd gebracht en tevens de gehele geschiedenis van de verbouw van rijst. Het was werkelijk fantastisch. Op de andere verdieping zagen we alle werktuigen en kregen we ook de nodige informatie over de rijstcultuur. Wij vonden het beslist de moeite waard om hier 20 km extra voor te fietsen. Daarna hebben we nog een authentiek Maleisisch huis en het Kedah State Museum bezocht. Alor Setar is werkelijk een mooie stad.

 

                         No Image

 

Gisteravond hebben we het Chinees feest nog bezocht. Het was aan het randje van de stad en al volop aan de gang toen wij kwamen. Nadat wij er even rond gekeken hadden, zijn wij gaan eten want het was inmiddels al 21.00 uur. Daarna zijn we weer terug gelopen naar het centrum en dit was erg sfeervol. De toren, de moskee en het gemeentehuis stonden in het volle licht en het was er erg druk. Het leek op de kerstversieringen bij ons.

Tijdens de siesta hebben we de mail gecheckt en ook het verhaal van Trees en Harry gelezen en het filmpje bekeken. Leuk om Harry te zien met zon klein zwartje op zijn schoot en Trees werd in de Filipijnen op handen gedragen. Maar nog indrukwekkender was het verhaal van dochter Yvonne, die 2 maanden vrijwilligerswerk doet in weeshuizen en huizen voor alleenstaande moeders. Erg aangrijpend maar goed werk van Yvonne.

Na de siesta zijn we de stad weer ingelopen maar helaas waren vele gebouwen nu gesloten vanwege een Mohammedaanse feestdag. Midden in de stad zagen we nog een grote hagedis van ca 75 cm. Die het riool in schoot toen wij dichterbij kwamen.

In Thailand zagen we overal foto's van de koning, maar ook hier in Maleisie hangen overal foto's van de sultan en zijn vrouw. Verder heeft iedere provincie hier een eigen vlag en die hangt overal. Ik denk dat er in zo'n stad als AS wel duizenden hangen. Bij ons zie je die alleen op het provinciehuis!!

Tegen 17.00 uur begon het te regenen. Ook weer een vreemde gewaarwording. De hitte steeg op uit de tegels en het asfalt. Wij zijn toen maar ons hotel in gevlucht. Wel te hopen dat het morgen droog is want dan moeten wij weer 60 km. Fietsen.

 
< Vorige   Volgende >