Actuele tijd

Rondje Langkawi zonder bepakking PDF Afdrukken E-mail
 

Rondje Langkawi zonder bepakking


Gisterenavond hadden we nog even tramalant. We kwamen terug van het diner en toen was het behoorlijk warm in onze kamer ondanks het feit dat de airco aan stond. Het werd ook niet koeler, dus wij even gemeld bij de receptie. Er kwam een monteur en nog eentje en nog eentje en een half uur later deed hij het weer. Gelukkig, want nu hadden we even ervaren hoe het hier in huis is zonder airco. Niet uit te houden dus. Daarna ben ik nog even op step gegaan, want ik moet wel een beetje oefenen om op 18 maart samen met Cecile de kroegendrive van Valkenswaard te kunnen winnen!!

Ik zag dat Ria en Cissy het ook goed doen in de C. 62%. Proficiat meiden.

We hebben besloten om ons fietsrondje Langkawi in 2 te splitsen. Het wordt nl smiddags veel te warm om te fietsen. De eerste tocht zijn we aan de westkust gebleven. We fietsten richting Pantai Kok. Eerst kwamen we langs het vliegveld, waar we uiteraard ook even naar binnen zijn gegaan. We troffen er mijn vriend de dokter uit India nog aan, die ik de afgelopen dagen enkele keren had gesproken. Hij had examen gedaan in Kuala Lumpur en er toen nog een paar dagen Langkawi aan vastgeplakt. Nu vloog hij weer naar huis, Noord India. Hij vertelde nog dat Maleisië net zo duur was als de duurste streken in India. Na het vliegveld reden we door een stuk oerwoud, waar de apen op straat liepen en toen kwamen we na enkele fikse heuvels in Pantai Kok. Hier was een kabelbaan waar we naar een hoogte van 708 m konden. Verder was er een mooi dorpje, waar allerlei attracties waren en heel veel souveniers. Wij vonden het heerlijk om even zonder bepakking te fietsen, maar rond het middaguur moet je hier echt proberen van de straat te zijn.

Eigenlijk is het hier pas vanaf 16.00 uur weer goed uit te houden aan zee. Dan is het zelfs heerlijk tot de zonsondergang van 19.30 uur. Het water is overdag, maar dus eigenlijk altijd (te) warm. Ik schat wel 27/28 graden. Je kunt ook lekker blijven liggen op het zoute water. Je hoeft hier dus niet naar een sauna te gaan. Het blijft wel een vreemd gezicht om die Moslims volledig gekleed te water zien gaan of er uit komen, maar ze zullen wel geen zwembroek hebben. In de morgen- en de avonduren is het heerlijk wandelen langs zee. Rond middernacht is het gezellig aan het strand. Hier en daar hoor je muziek en overal zitten groepjes mensen in het donker. Leuk.

Het is ook heerlijk om aan het strand te eten. Lekkere verse vis, zoals in Jambarin op Bali. Wij hebben ons tafeltje voor vanavond ook klaar laten maken. Het kost iets, maar dan heb je ook wat!!


                                   No Image


Vandaag zijn we langs de zuidkust gaan fietsen richting Kuah. Erg heuvelachtig, maar zonder bepakking was het heerlijk fietsen. We hebben wel besloten om morgen, als we weer bepakt zijn, toch de iets langere weg door het binnenland te nemen!!!!

In Kuah was het gezellig druk op zondag. Eerst hebben we een aantal foto's van de eagle gemaakt. Echt iets speciaal, maar ook leuk voor Langkawi. Toen zijn we door een park van 30 ha. gefietst, waarin het hele leven van Maleisië wordt verteld. Erg groot en indrukwekkend. Ik dacht er doorheen te fietsen, maar dat lukte niet. We moesten aan het einde weer omdraaien. Daarna nog even in een heel groot warenhuis. Tjonge, tjonge, wat kun je toch veel kopen. Inmiddels heeft Ria ook al 2 jurken gekocht en ik 3 shirtjes, een blouse en een paar schoenen. Allemaal extra bagage.

Toen we uit het warenhuis kwamen zat er een gesluierd koor op de trappen. Ze waren dol enthousiast toen ik een foto maakte van hen.

 

                                 No Image

 

We hebben onze tickets voor de overtocht van morgen al gekocht, dus morgen naar het vasteland van Maleisië.


 
< Vorige   Volgende >