Actuele tijd

Zwemmen met de haaien 10 febr. 2011 PDF Afdrukken E-mail
 

De snorkeldag op Pulau Payar


Het was wel een beetje een gedoe voordat we weg waren. Niet iedereen stond klaar, de chauffeur ramde nog lichtjes een taxi, maar verder ging het goed. We moesten inschepen in de hoofdstad Kuwa en dan nog 1 uur varen naar Payar. Er was veel belangstelling voor de trip.

Daar aangekomen kregen we een zwemvest en een snorkelset en konden we aan de gang. We zagen de vissen al zonder dat we onder het water waren. Ria kwam telkens vragen: Heb je die zwarte met die oranje kop al gezien en die groene met die blauwe strepen en die grote gekleurde? Ja, ik had ze allemaal al gezien. Er waren wel 1000 verschillende. Op een gegeven moment wilde ik een erg mooie nog eens goed bekijken maar ik kon hem niet bijhouden. Ik zag ook een vis met allerlei kleuren, die zowat een halve m lang was, zijn ontlasting los laten. Dat was een hele stofwolk.

Die grote vissen hoorden we ook aan het koraal slurpen. Prachtig. Ik was even afgedwaald omdat het allemaal zo mooi was en toen zag ik plotseling 2 grote gele vissen. Ik dacht: wauhhhh, maar meteen zag ik dat het de flippers van een andere snorkelaar waren.

Na onze lunchpauze gingen we naar een diepere plaats waar het nog mooier was en op een gegeven moment zagen we ook kleine haaien. Die zwommen gewoon tot aan de kust. De grootste was wel 1,5 meter. Ze zwommen zo langs ons heen. Ongelooflijk.

 

                                No Image

 

(Dit zijn uiteraard de kleintjes, maar dat snappen jullie ook wel!!)

Ze deden niets, maar er was een bepaald soort kleine gekleurde vis, die wel steeds aan je benen zaten. Ze kwamen ook recht op je af zwemmen. Telkens zag je weer iemand omhoog springen of hoorde je weer een meid gillen.

Het was prachtig. Ook het koraal was grandioos maar nog niet van die kwaliteit als op de Gili-eilanden. Daar waar geen koraal was, maar zand, was het water erg warm. Veel te warm dus.

We spraken ook nog een Zuid-Koreaan, die ons nog enkele goede tips en adressen van goede hotels in Georgetown gaf. Dat was mooi meegenomen.

Toen we weer op de boot terug zaten voelde ik mijn kruintje en mijn voorhoofdhuid al weer trekken, maar even later was ik helemaal vertrokken. Volgens Ria lagen alle mannen te ronken.

Het was weer een zeer geslaagde dag, waar we geen spijt van hebben.

 
< Vorige   Volgende >