Actuele tijd

Weer een uur kwijt maar toch nog dagen over. Langkawi 8 febr. PDF Afdrukken E-mail
 

Pantai Cenang.

We waren uiteraard op tijd vertrokken om de boot te halen, want Ria wil dan minstens een uur te vroeg zijn. We werden al meteen naar een bepaald kantoortje getrokken. Ik zeg dat is ok. Ze weten tenminste dat wij met 2 fietsen mee moeten. We moesten onze tickets afgeven en wat formulieren invullen en toen kregen we een boardingcard. Die man vroeg ook of we nog Thais geld hadden, want dat kon je in Maleisië niet meer gebruiken. We konden het bij hem inleveren. We hadden nog ongeveer 32 euro over. Later bleek, dat we omgerekend 27 euro ontvangen hadden. Iets verderop zouden we gewoon 32 euro hebben gekregen. Tja, weer genomen. Hetzelfde overkwam ons destijds in Lombok. Afijn, het zijn geen bedragen om over naar huis te schrijven, maar alleen die boeverij he!!! Daarna moesten we door de Douane en dat ging allemaal prima. We konden de fietsen zo op de boot rijden en toen moesten we nog een tijdje wachten. De overtocht duurde 2 uur.

Intussen hebben we weer één uur verloren, want het tijdsverschil is nu 7 uur. Maar Ria heeft wel ontdekt, dat we nog genoeg vrije dagen over hebben omdat we toch vrij vlot door Thailand zijn gegaan en dat is wel erg lekker.

Langkawi ziet er chique uit als je met de boot aan komt. Je ziet dan al meteen de grote adelaar staan.

 

                                          No Image                              

 

 We komen aan in de “hoofdstad” Kuah Town. Deze staat bekend als een belastingparadijsje, maar dat valt wel mee. De parfum en electronica is hier nog duurder dan op Schiphol.

Het was wel lekker fietsen door die stad want elke keer als we langs grotere winkelcentra fietsten was het alsof de straat ook van airco werd voorzien.

De airco's werken hier overigens fantastisch. Elke morgen als wij buiten komen, slaat de warmte je tegen de grond.

Op Langkawi willen we een paar dagen doorbrengen op Pantai Cenang. De Lonely Planet zegt hiervan: Las Vegas heeft zijn strip, Bangkok heeft de Raonon road en Langkawi heeft Cenang Beach. Als je alles in verhouding ziet, klopt dat wel. Het is gewoon een geweldig mooi strandstadje met een heel mooi strand.

De eerste 2 resorts die wij probeerden waren vol en het derde stond ons niet aan. Toen zijn we doorgefietst naar het einde van het stadje en kwamen we bij resort Tropical Beach. Daar was nog wel een bungalow vrij, dus die hebben we genomen. Het is wel een alcoholvrij resort!!!!, maar ook aan een rustig stukje strand gelegen.

De bungalow was ok, maar het was er ons te rustig en te alcoholvrij. We zijn smiddags meteen op zoek gegaan naar iets anders en dat hebben we gevonden. Malibest resort. Midden in het stadje gelegen aan een heel mooi strand en toch vrij rustig. Gezien onze vrije dagen hebben we meteen de 3 nachten, die beschikbaar waren, geboekt. We kunnen nu ook op ons gemak in het restaurant en de lounge zitten, waar ook wifi is. Erg belangrijk hoor, want dan kunnen we op internet ook weer een beetje vooruit kijken naar hetgeen komt.

Onze gastvrouw bij Tropical zei meteen dat we de fietsen goed op slot moesten zetten want er was al ooit een mountainbike weggehaald. Ze moesten wel buiten tegen de muur staan. 'S-avonds kwam ze nog eens zeggen dat ik er mijn helm en mijn fietspomp af moest halen. Toen wij naar bed gingen heb ik de fietsen mooi op de kamer gezet en een briefje op de deur gehangen dat de fietsen veilig binnen stonden. “S-morgens kwam ze al langs en zei dat ze het gezien had. Ze hoopte dat er geen zwarte sporen op de tegels zouden staan!!! Zeik.wijf!!!)

Toen ik smorgens de douche instapte, schrok ik me rot. Ik wilde mijn shampoo weg zetten en meteen zag ik een bruine kikker wegspringen. Ik bleef gelukkig heel beheerst en wist hem onder een emmer te krijgen. Gevaar was geweken. Gelukkig vertrekken we hier. Overigens hadden we er wel heel goed geslapen en uitgeslapen want dat was ook al weer een tijdje geleden.

Het is hier heerlijk toeven in Cenang. We hebben voor morgen al weer een dagje snorkelen geboekt en overmorgen willen we een rondje over het eiland fietsen en daarna nog een rustdag. We staan er weer goed op.


 
< Vorige   Volgende >