Actuele tijd

Moslim PDF Afdrukken E-mail
 

Moslim 7 febr.


We hadden dus weer een geweldig resort en de meisjes hebben erg goed voor ons gezorgd. 'S-morgens om 07.00 uur stonden ze ons al weer op te wachten om voor ons het ontbijt te mogen maken.

Dit resort lag 7 km vanaf de laatste woonplaats en aan zee. Het was er erg rustig toen wij kwamen en wij hebben ons daar de gehele middag vermaakt met de meisjes en internet etc.

Tegen 5 uur begon het druk te worden en toen bleek dat er 1 km verderop aan zee wederom een grote markt werd opgebouwd. Het werd er een drukte van jewelste. Er kwamen weer hele families eten en de rest van de markt werd ook druk bezocht. Het moslimgehalte op de markt was erg hoog. Er liepen heel veel sluiers en blinddoeken rond. En daar liepen wij zo maar tussen. Ik met mijn veel te korte, korte broek en Ria in haar nieuwe jurk met geheel ontblootte schouders. Maar het ging allemaal goed. Ria moest ook nog een nieuwe horloge kopen, want haar Rado horloge begon de laatste dagen achter te lopen en dat is niet handig. Ze kocht een mooi sporthorloge met een rubberen bandje, want dat is wel prettig met al dat zweet. “S-morgens bleek dat ook het alarm werkte en dat het horloge snachts 2 kleuren licht gaf. Erg mooi en dat alles voor 3 euro.

                                              No Image

 

Hoe verder wij zuidelijker komen hoe meer en grotere moskees wij zien. Ze hebben ons ook al een paar keer tuk gehad in een restaurant en een winkel. Ook dat was moslimgebeuren en dan is er dus geen chang voor Leo. Overigens zal dat in Maleisië nog wel meer gebeuren.

Ook vandaag werd er weer flink aan de weg gewerkt. Satun, waar wij nu zitten, is de zuidelijkste stad aan de kust. Ik denk dat ze deze stad goed bereikbaar willen maken want er komen van alle kanten 4 baans-wegen te liggen. Ik moet zeggen dat ze hier wel goede wegenbouwers hebben. De kwaliteit van de wegen en het asfalt is erg goed. Na het storten van het asfalt kun je er bijna meteen over heen rijden en het plakt ook niet bij deze temperaturen. Ik zal er den Heijman eens op af sturen. De eerst 40 km waren flink heuvelachtig, daarna veranderde alles. De weg werd vlak en de bergen verdwenen uit het zicht. We zagen zelfs voor het eerst weer rijstvelden.

We zitten nu in Satun, waar ook weer mooie grote moskees staan. We zitten in het grootste hotel van Satun, dat 9 verdiepingen heeft.

Zo juist hebben we tickets gekocht voor de overtocht naar Langkawi. Morgenvroeg om 09.30 uur varen we over en dan zitten we in Maleisië.

We kregen vandaag ook al bericht over onze volgende reis. Op 6 mei moeten we om 17.30 uur met de camper in Livorno zijn, want dan staat de ontmoetingsborrel klaar. Daags daarna varen we met 16 equipes over naar Sardinië. We hebben het er maar druk mee.


 
< Vorige   Volgende >