Actuele tijd

Melkaflevering PDF Afdrukken E-mail
 

Melkaflevering


Vandaag hadden we een hele mooie rit van ca. 60 km., waarvan de eerste 30 km langs het strand liepen. Onderweg zien we heel veel rubberplantages en er wordt ook druk in gewerkt. Hier en daar hangen de latex matten te drogen. Op een gegeven moment zien we de mensen steeds met jerrycans op de brommer rijden en even later ontdekken we wat het is.

In die cans zit melk en die gaan ze afleveren. Ter plaatse gieten ze de cans leeg in een grote emmer. Die emmer wordt gewogen en er wordt een monster van de melk genomen. Daarna wordt de emmer in een grote ton gegoten en die ton wordt weer leeggezogen in een tankauto van ca. 3000 liter. De rmelk in die tonnen schuimt flink. Overigens lijkt deze manier van afleveren op het afleveren van melk, zoals dat bij ons 50 jaar geleden gebeurde. Wederom de conclusie: alles gaat hier primitief maar wel met zeer veel plezier.

Onderweg moeten we ook nog steeds vaak roepen en zwaaien. Vele brommerrijders steken hun duim omhoog als ze ons voorbij rijden. Soms maken mannen langs de weg opmerkingen en dan beginnen de vrouwen te lachen. Misschien kun je je voorstellen wat ze ongeveer zeggen!!!

We moesten naar Trang, een tamelijk grote stad. Helaas waren de eerste 2 hotels die we aandeden vol. Heeft volgens ons nog steeds te maken met het Chinees nieuwjaar. Er hangen hier ook nog veel versieringen en er staan diverse podia langs de weg. Er zal nog wel iets gebeuren in het weekend.

Vandaag gaan Corine en Hans op wintersport en hier is het 35 graden!! Diverse kennissen zitten al of gaan nog naar de Algarve: Piet en Mieke, Jo en Miep, Marijke en Oebele, Henk en Annie. Wij wensen al deze vakantiegangers ook een zeer fijne vakantie toe.

 

Even in het internetcafé:

 

                   No Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >