Actuele tijd

We hebben de eerste 1000 km vol gemaakt PDF Afdrukken E-mail
 

We hebben de 1000 km vol gemaakt.


Ik was niet te houden vanmorgen. Normaal gesproken rijdt Ria de eerste 10 km voorop, maar nu heb ik meteen de kop genomen. Ik voelde me zo goed na die geweldige massage dat ik niet te houden was. Het was wederom heuvelachtig terrein, maar dat is geweldig. Steeds weer kun je ook even afdalen. We zitten nu in het ananasgebied. Er staan ontzettend veel kraampjes met verse ananassen. Het ruikt hier ook overal naar ananas Heerlijk. Ze kosten ca. 30 ct per ananas en ze zijn heerlijk. Vandaag zagen we ook voor het eerst het persen van het rubber. Ze gieten dat witte spul in een mal, lopen het plat en halen het dan door de mangel en dan krijg je die witte latex matten, die je op de foto kunt zien. Ze maken er met name banden en elastiek van aldus een Thais juffertje. Ze maken er geen condooms van, dat heb ik uitdrukkelijk gevraagd.

Onderweg zien we ook weer diverse tempels, ook eentje in aanbouw, en bijna geen moskees. De mensen in dit gebied roepen erg hard.

We kwamen langs de campus van de universiteit van Trang en die zijn we op gefietst. We zagen veel grote gebouwen en heel veel studenten op brommertjes op en neer rijden. Er zou ook een aquarium op het terrein zijn en dat hebben we met een bezoek vereerd. We konden er allerlei vissen van over de hele wereld zien.

Onderweg hebben we ook nog een echte wereldfietser ontmoet. Hij had achter zijn fiets nog een wiel extra, waaraan tassen gingen. Hij vertelde dat hij 10 maanden onderweg was. Hij fietste ook naar Singapore, maar let op hij was vertrokken in England en zo via Ned, Dtl, Polen etc naar Thailand!!! Niet te geloven. We vroegen waar hij ging overnachten. Hij zei: It doesn't matter. We hebben hem daarna goede reis gewenst en zijn op onze eigen route doorgefietst.

 

                                    No Image

 

 

We zitten nu in Bak Pak Meng aan de beach. En hier zien wij hoe de Thaien het Chinese nieuwjaar vieren. Nog de hele week gaan zij met hele families naar het strand en houden daar een heel feestmaal. We zagen ook families in het restaurant zitten. Wij hadden een eenvoudige nazischotel en zij bleven maar gerechten krijgen. Echt een heel feest.

Op het strand hadden ze alles bij zich. Er werd volop gekookt en na afloop werd er ook de afwas gedaan. Eerst met zeewater en daarna met gewoon water. Geweldig om te zien deze mooie tradities.

Toen wij naar ons resort terugliepen werd er overal met ons geproost, dus de rest van het feest kun je je wel voorstellen!!

 
< Vorige   Volgende >