Actuele tijd

Chinees nieuwjaar, de Oostenrijkse fietser en een paradijshe 2 febr. PDF Afdrukken E-mail
 

Chinees nieuwjaar, de Oostenrijkse fietser en een paradijsje 2 febr.


De nacht verliep niet zo goed. Ik had buikloop en moest er dus nog al eens uit. We hadden op de boot ananas gegeten, die de hele dag in de ijsblokjes had gelegen. Was erg lekker maar mijn maagje kan er niet tegen. Ria had dat een week geleden al meegemaakt. Onze tabletten werken echter bijzonder goed en na een simpel ontbijt konden we vertrekken.

Vandaag geen spectaculaire tocht. 75 km en heel veel langs de doorgaande weg. Het was vandaag Chinees nieuwjaar en daar hadden wij van alles van verwacht. Snachts was er niets gebeurd, althans wij hadden niets gehoord en tijdens het fietsen zagen en hoorden we dat er hier en daar vuurwerk werd afgestoken. Alles bij elkaar stelde het niet veel voor.

Onderweg reden we een fietser voorbij die bij de bushalte stond. 10 km verder gingen wij een coca drinken en even later kwam hij bij ons in t buurthuis.

Hij kwam uit Oostenrijk en fietste soms wel 140 km per dag zei hij. Hij had een vouwfiets met voor één groot tandwiel en achter een pion met 9 tandwielen, maar in de naaf zaten nog 3 versnellingen zodat hij er net als wij 27 had. Nieuw voor mij was ook, dat hij er zijn trappers zo af kon klikken.

Hij kon zijn fiets makkelijk opvouwen en in de bus en trein meenemen. Hij bleek samen met zijn vrouw te zijn, maar die had een elektrische fiets en ging af en toe stukken met de bus. Hij vertelde dat hij nu 7 fietsers had ontmoet waarvan er 6 Nederlander waren en één een Duitser. Was weer ff een leuk gesprekje.

We zijn nu aangekomen in Klong Phom in een prachtig Garden Resort.

We werden ontvangen door een oudere dame en een heer, die later de grootouders van de nog jonge eigenaar bleken te zijn. Oma vertelde aan een stuk door en opa moest dat zo goed en kwaad als dat ging, vertalen. Was allemaal heel gemoedelijk.

 

  No Image     

  

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

 

 

We hebben nu een prachtige bungalow aan een meertje. We zitten hier voor 25 euro echt in een paradijsje. We vinden het hier zo leuk, dat we alle tijd hier zijn gebleven. Eerst lunchen, toen rusten, even in het zwembad en daarna weer diner. Oma kookt zelf. Ze slooft zich uit om het ons naar de zin te maken en het is ook fantastisch.

Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog een massage besproken. Het is tenslotte Chinees nieuwjaar.


 
< Vorige   Volgende >