Actuele tijd

Het verkeer 30 jan. PDF Afdrukken E-mail
 

Het verkeer 30 jan.


De eigenaar van ons resort wees ons op een mooi restaurantje en daar zaten we 's-avonds, heerlijk aan de rivier onder een romantisch afdakje. We bestelden eerst ieder soep en ik wilde met het meisje afspreken dat we daarna het hoofdgerecht wilden bestellen, want dat gaat telkens mis. Zij zei, dat we na de soep geen hoofdgerecht meer zouden lusten. Wij lachten haar uit en bestelden de soep. Ja, ja. We kregen ieder een grote bak, goed gevulde soep, ik met allerlei visgerechten er in en Ria had grote stukken kip in cocosmelk. Ennnnnnnnnnn het meisje kreeg gelijk. We hadden alle moeite om de soep, die ook nog erg pittig was, weg te krijgen. Maar we hadden weer lekker gegeten voor niet al te veel geld op een zeer romantisch plaatsje.

Vandaag is het zondag en hebben we maar een tochtje van 45 km voor de boeg. Dus rustig aan, uitslapen, ontbijten en fietsen oppakken. In Pang Nga reden we langs hele mooie, hoge krijtrotsformaties. We kwamen aan in AO Luk en daar zitten we nu in een hotel onder een grote rots met een gat er in. Grappig om te zien. Maar ik denk dat wij hier de enige gasten zijn. Het zwembad is nog niet in gebruik. Het is ook lastig dat er niemand engels spreekt, dus werken met handen en voeten.

Wij fietsen vaak langs verbindingswegen omdat er niet veel andere wegen zijn, maar we hebben niet veel last van het verkeer. Er is meestal een brede fiets/brommerstrook, die ook als zodanig staat aangegeven.

 

                                                  No Image                

 

 We hebben hier niet veel verkeersborden, hooguit over overstekend vee, want langs alle wegen loopt vee en ook langs alle wegen staan staletjes en huizen. Ook al is het een snelweg. De dwarswegen zijn niet aangesloten op de hoofdweg. Het laatste stuk is grind, zodat iedereen weet: oppassen. Voor een dorpje liggen vaak heuvels, zoals bij ons en dan ben je ook gewaarschuwd.

De vrachtwagens die langs komen maken wel vaak veel lawaai, maar ze stinken niet.

De meeste auto's zijn van Japanse makelij. 75% Toyota, maar ook Isuzu, Honda en Mazda. Hier en daar een verdwaalde Ford. Het grotendeel van de auto's zijn pick-ups waar ze van alles van kunnen maken en mee kunnen vervoeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier.

Ook de brommers zijn van Japanse makelij en voor 75% Honda. Ook hier maken ze van alles van. Het meest populair is wel het zijspan, waarmee hele families maar ook hele ladingen vervoerd kunnen worden. De benzine kost hier ca 1 euro per liter.

De wegen zijn over het algemeen goed berijdbaar. Vooral in de steden en dorpen worden de wegen en trottoirs goed schoon gehouden. Daar buiten is het vaak een puinhoop, vooral die plastic tasjes en flessen, die overal rond slingeren en in de natuur liggen. Het is niet anders. De beschaving hier volgt onze ontwikkeling maar dan 25 tot 50 jaar later. 
< Vorige   Volgende >