Actuele tijd

Takua Pa PDF Afdrukken E-mail
 

Takua Pa

We hadden weer geweldig goed geslapen in onze vrij luxe kamer. Het bed was deze keer goed en de rest ook. Maar we wisten ook al dat we een probleem zouden hebben als we op stonden. Ria was nl haar fietssleuteltje kwijt. Toen het licht begon te worden heb ik buiten gezocht naar het sleuteltje maar ook daar niets te vinden. Ik had mijn sleuteltje al geprobeerd om zekere te weten dat ik het mijne niet kwijt was, maar dat ging niet. Dus het was echt het sleuteltje van Ria. Ook binnen was het niet te vinden. Gelukkig hebben we nog een reservesleuteltje bij ons. De schrik sloeg mij om t hart toen ik dat er in deed. Het deed helemaal niets. Toen heb ik mijn reservesleuteltje geprobeerd en dat deed t ook niet. Puh Puh. Toen dat weer van Ria en met enig mormelen ging t slot open. Gelukkig. We waren weer gered.

Vandaag hadden we een mooi en rustig tochtje van 55 km. Er zaten enkele heuveltjes in maar verder geen probleem. Vaak roept of zwaait er iemand uit een auto en dan roepen wij terug. Dat geldt ook voor de schoolkinderen. Maar ook als wij door het regenwoud of oerwoud fietsen horen we vaak roepen vanuit de achtergrond. Er is dan niemand te zien, maar wij roepen altijd terug.

We zien nu ook steeds meer moskeetjes. Ze zijn niet zo groot en mooi als op Lombok, maar er komen er steeds meer. Onderweg zagen we in een hutje langs de weg ook nog een kapper aan t werk. Ria werd uitgenodigd om even in de kapsalon te komen rusten. Erg vriendelijk van de kapper. 


 

No Image


 

Het resort dat we uitgezocht hadden, zat vol, dus wij weer verder naar een iets duurder hotel waar wel plaats was. Leuke kamer met 2 aparte bedden en weer een keer gewoon dekens op bed. Die badlakens begint ook te vervelen. Tussen de kamer en de badkamer zit een schuifraam dat aan beide kanten spiegel is. Op een gegeven moment dacht ik dat ik Ria in de spiegel zag, maar toen stond het raam open!! Na de lunch hebben we even op bed gelegen. Ria was aan t hartenjagen en ik heb lekker muziek geluisterd op de iphone. Die lunch was me ook wat. Volgens de kaart moest ik 270 bath afrekenen, maar de juf zei dat het 310 was. Alles was 10 bath duurder dan op de kaart stond. In Thailand is alles mogelijk. Morgen gaan we weer verder richting Phuket en dan leggen we na 80 km aan in de stad Phang Nga. Is volgens Boudewijn een mooie stad, maar ook daar blijven we maar één nacht.


 
< Vorige   Volgende >