Actuele tijd

Khuraburi PDF Afdrukken E-mail
 

Khuraburi


Het was weer een heel fijn verblijf daar bij Boudewijn en Wasana. Ook erg leuk dat we Thea en Ton weer hebben ontmoet. Ton heeft mij overgehaald om voor onze volgende fietstocht toch een e-book-reader te kopen. Ik had er al verschillende keren naar gekeken maar was er nog niet toe gekomen. Toch altijd beter dan mijn boeken mee slepen. En het volgende boek dat ik ga lezen is : Leven als Go(r)d in Frankrijk. ( Ook nog een advies van Ton!!!!) We zien hen nu niet meer, want zij fietsen naar Pukhet en wij zakken nog verder af naar het zuiden.

Toen ik om 07.00 uur buiten kwam druppelde het. Is geen probleem zei Boudewijn. Over 5 min.is t droog en dat zeggen al die uitbaters altijd. En: We fietsten weg en 5 min. later pakten we onze tassen in en deden we onze mooie groene en paarse regenjas aan en die hebben we 2 uur aan moeten houden. Na 24 km kwam er een stevige klim van 1 km. lang. Het regende nog volop. Het was werken geblazen en de dampen sloegen uit mijn regenjas. Tijdens het klimmen werd Ria geraakt door een scooter waarvan de berijder onder een paraplu zat. Zij raakte uit balans maar wist zich toch overeind te houden. Uiteindelijk kwam zij ongedeerd als tweede boven.

Na 30 km hield het op met regenen en konden wij de regenjas uitdoen. We waren denk ik net zo nat als zonder regenjas, maar het had ons wel een beschermd gevoel gegeven. Alleen al het idee dat je een regenjas hebt, want de helft van die Thaien reed zo in de regen. Ze houden dan hun hand boven hun hoofd. Vreemde gewoonte. Toen de zon begon te schijnen werd het meteen weer warm. Als het regent hebben wij een pet met een klep op. Als de zon schijnt doe ik mijn VDL-doekje op zodat ik ook mijn oorrandjes kan beschermen

 

       No Image                                        

 

en als we wandelen heb ik een hoedje op. We zijn dus van alle gemakken voorzien en dat in 2 tassen.

Onderweg zag ik opnieuw een aap in een zijspan zitten. Die apen gebruiken ze hier om te helpen bij het plukken van cocosnoten. Zo'n aap klimt in de boom en draait zo lang aan de cocosnoot totdat hij valt. Hij kan er duizend per dag doen. Dus die brengt zijn geld wel op.

In Khurabury vonden wij een resort met vrij nieuwe bungalows. Wederom alles er op en er aan zoals wij dat het liefst hebben. Het eerste wat we dan doen is: douchen en dat is zo heerlijk. We hebben vandaag 80 km gefietst. Morgen gaan we door naar Takua Pa, 55 km.

 
< Vorige   Volgende >