Actuele tijd

Ranong PDF Afdrukken E-mail
 

Ranong

We waren weer op tijd uit bed en zaten om 07.00 uur aan het ontbijt. Nog even met de gastvrouw gesproken, afgerekend en vertrokken.

We fietsen vandaag door het regenwoud. Het was heiig en klam. Het was overal groen en de toppen van de bergen hingen in de mist. De weg is goed te doen. Je verwondert je er over, maar overal staan huizen of hutten. Er zijn bijna geen vrije plekjes. We zagen zelfs langs deze weg nog lieve, jonge meisjes met geblondeerd haar, die hun diensten aanboden.

Er waren diverse watervallen onderweg, maar wij hadden het er niet voor over om 10 km van de weg te gaan om zo'n waterval te zien. Flauw he? We zagen hier en daar het water hard naar beneden komen en dat was ook al erg mooi. Net na de laatste waterval kwam er een klim van 2 km. In korte tijd zaten we van 40 op 250 m. De chang stroomde er uit en toen we boven waren, waren we druipend nat. Maar zei Ria: Het was goed te doen, ik had nog versnellingen over. Onze versnellingen hebben we overigens vandaag goed gebruikt. Daarna kregen we een afdaling naar de stad Ranong.

 

No Image

Toen we daar aan kwamen bleek het er net tevoren flink geregend te hebben. Dit paste wel bij ons, want wij hadden het gevoel dat we steeds in de regen gefietst hadden. Aangekomen in Ranong fietsten we langs een hot spring, maar die zullen we de komende dagen nog meer zien. Het water dat er opborrelt is 60 graden. We hadden onze bungalows al weer snel gevonden in deze stad. De mooiste bungalows waren allemaal bezet, dus kregen wij een grotere kamer, die minder mooi was, maar wel veel groter en duurder. Wederom airco, tv, koelkast en Wifi. Het lijkt overigens wel dat in deze hele stad Wifi aanwezig is, in tegenstelling tot vele andere plaatsen.

No Image

We hebben al weer lekker geluncht en gekeken waar we vanavond zullen eten. Morgen fietsen we naar een Nationaal Park Ban Beng, waar we een dag langer willen blijven en genieten van het park en omgeving. We zitten nu 300 km boven Phuket.

 
< Vorige   Volgende >