Actuele tijd

Kraburi PDF Afdrukken E-mail
 

Kraburi

We zagen de zon weer opkomen tijdens ons karig ontbijt. Een paar sneetjes brood met jam en koffie en thee, maar het is voor ons voldoende.

Het was weer slecht weer. We kwamen uit onze airco-bungalow en de hitte sloeg op ons neer. De luchtvochtigheid was zo hoog, dat wij onze brillen af moesten zetten. De Thaien hebben daar geen last van want hier draagt bijna niemand een bril. Of ze wel iets zien , is de vraag.

We zouden vandaag door een regenwoud fietsen van oost naar west. Dat zou heuvelachtig zijn, maar de weg was erg glooiend. Het bleef bewolkt en maar 25 graden. Om 11.00 uur ging t zelfs regenen en moesten we in een bushalte schuilen. Na 10 min konden we weer verder. Heerlijk zo. Volgens Ria hebben we een uur in de regen gefietst maar het leek mij maar 10 minuten.

Na 70 km kwamen we bij Istimus of Kra. Dit is maar 100 m van Birma. Ze willen hier al jaren een nieuw verbindingskanaal graven, van de west naar de oostkust, maar het zal wel bij plannen blijven.

Pas op dit moment begon de zon weer te schijnen en werd het erg warm. Dus de petten op want anders schroeien onze haren weg.

De laatste 10 km gingen bijzonder goed en we kwamen weer bij het door ons uitgezochte resort aan. Eerst lekker douchen en toen op zoek naar eten en bier. Dat ging niet vlot, want niemand sprak er Engels, dus moesten we naar het dorpje lopen. Daar lukte het wel. Tijdens het eten begon t weer te regenen dus nog maar een chang extra.

We hebben nu voor het avondeten een briefje van onze gastvrouw meegekregen waarop in het Thais staat wat wij graag willen eten. Maar weer eens kijken of dat wil lukken want anders moeten we toch nog Thais gaan leren. En het lukte. We aten: Tom Yang Kung, een pittige soep met garnalen en groenten. We kwamen ook bamboehout en bladeren tegen, maar daar moest je alleen maar op kauwen, hadden we gelezen. Daarna aten we: Lana Moeko, rijst met vlees en groenten. Was lekker en vulde goed. Morgen krijgen we om 07.00 uur het ontbijt van onze gastvrouw Pannika.


 
< Vorige   Volgende >