Actuele tijd

Bang Saphan PDF Afdrukken E-mail
 

Bang Saphan

Helaas, Thea en Ton waren al weg toen wij beneden kwamen en dus trokken wij er alleen op uit. We kwamen weer bij zo'n straatkeuken, maar nu waren er wel 25 keukens.

Tijdens het eten hebben we afgesproken, dat, als wij ooit in Thailand gaan wonen, wij dan wel in een plaats aan zee gaan wonen waar ook die straatkeukens zijn, want dat is toch wel erg handig en gezellig.

Verder hebben we ook nog even de afgelopen dag doorgenomen. Ria vond het fietsen erg vermoeiend en ik vond, dat we maar een beetje aan gelantefanterd hadden, vooral de laatste 20 km.

Omdat we nu 3 dagen op rek 90 km willen fietsen, hebben we afgesproken, dat we vroeg te bed zouden gaan en vroeg opstaan!! We willen nl graag voor de middaghitte uit gefietst zijn. Het voornemen is weer goed. Maar weer kijken wat er van uit komt. We zijn in ieder geval al aardig verkleurd op de plaatsen waar geen kleding zit.

Bij thuiskomt hebben we nog even met Ton gesproken. Thea lag al in bed en zij hadden afgesproken om het rustig aan te gaan doen. Zij willen morgen 2 etappes met de bus doen. Het is voor hen hun eerste fietstocht.


En inderdaad, we waren op tijd op. We hebben zelfs de zon op zien komen en dat was erg mooi.

Ook Ria voelde zich weer fit genoeg voor deze fietsdag van 90 km.

Na 12 km moesten we 38 km langs een grotere weg fietsen. We hadden alle veiligheidsmaatregelen genomen. Lichte kleding aan, helm op en ik fietste steeds achter Ria. Het viel reuze mee. Er waren nog al wat voordelen. De weg was erg goed, de fietspad erg breed, het terrein glooiend, zodat we af en toe een zetje kregen en we hadden de wind mee. Het enige nadeel was het lawaai van vooral die grote vrachtwagens. Ze konden bij ons gelukkig niet de vouwen uit onze broek rijden, want onze fietsbroeken zitten strak (he Ton?). Toen we de gouden vogel zagen mochten we de hoofdweg verlaten.

Het ging allemaal behoorlijk goed. We fietsten door cocosplantages. Ze klimmen daar niet in de boom, maar ze slaan ze er uit met aan elkaar gebonden bamboestokken van wel 6 a 7 meter lang met daaraan gebonden een mes. Een hele kunst om alleen al met zon stok te lopen. Probeer het maar eens. We zagen aan zee ook velden met boontjes. Er lag overal irrigatie want de grond was gewoon duinzand. Ongelooflijk dat dat lukt hier. In de laatste 10 km zagen we ook nog veel sardientjesdrogerijen. Een op 1 m hoog strak gespannen stuk gaas, waarop die sardientjes liggen te drogen. Het waren er heel veel.

Toen we bij ons hotel aankwamen, bleek het helaas verbouwd te worden. Er werd overal gekapt en gezaagd. Veel lawaai, maar ze lieten ons toch een kamer op de 3e verdieping zien. Al lopend vertelde zij met handen en voeten dat we ook in een aangrenzend gebouw konden overnachten. En daar hebben we nu een goede hotelkamer. We zitten er ook weer helemaal alleen.

Tegenover deze gebouwen is aan het strand een soort restaurant, maar daar kunnen we niet terecht want daar is nu een bruiloft.

We hebben vanmiddag lekker geslapen maar onze benen voelen nog aan of we al 5 weken gefietst hebben. Afijn eerst nog een diner, dan een goede nachtrust en dan weer vroeg op.


Enkele wetenswaardigheden:

Het is hier geen 2011 maar 2554.

Het is hier geen voorjaar maar hartje winter.

Het is iedere dag 34 graden.

Het is iedere nacht ca. 20 graden.

 
< Vorige   Volgende >