Actuele tijd

Bangkok - Cha Am - Hua Hin PDF Afdrukken E-mail
 

Bangkok – Cha-am - Hua Hin


De vliegreis verliep zeer voorspoedig. Singapore Airlines zorgde weer voor veel voedsel maar vooral voor veel drank. De bloody mary was ook heerlijk. Al bij al duurde de reis wel lang. We vertrokken thuis om 05.45 en we waren om 09.00 uur in ons hotel, dus in totaal 27 uur onderweg. Vooral de laatste taxireis was erg vermoeiend. Ik heb steeds geslapen. Ria probeerde haar ogen open te houden maar dat lukte dus ook niet.

Het hotel is perfect. Eerst even geslapen en toen het stadje in. We herkennen Thailand weer. De brommertjes, de stalletjes langs de straten, de honden, de volgeladen wagens en hele families op de brommer. Maar vooral erg vriendelijke mensen. Bij ons hotel wordt steeds de deur voor ons open gedaan. We lijken wel koning en koningin. In Cha-am zaten de terrasjes vol en we moesten zoeken naar een plaatsje in een goed restaurant.

Daar hebben we eerst heerlijk Thais gegeten. De soep was warm en heet. Ria had het zweet op haar voorhoofd staan. 'S-avonds hebben we aan het strand op een terras gezeten met life muziek en Chang gedronken. De zangeres was formidabel. Om 23.00 uur vielen onze ogen dicht.

Na een heerlijk ontbijt hebben we de fietsen uit de dozen gehaald en in orde gemaakt. Een pak van ons hart dat alles weer heel is gebleven en goed functioneert. Eerst een proefritje naar het strand gemaakt en daar even heerlijk in de wind gelegen en gewandeld. Vandaag hebben we ook onze eerste Thaise massage genomen ter voorbereiding op onze tocht. Die Thaise dame heeft een uur in me geknepen en over me heen gekropen. Heerlijk. Daarna nog gezwommen in het zwembad van ons hotel en toen was het al weer tijd voor ons 2e diner in Cha-am.

Morgen fietsen we naar Hua-Hin.

Hua Hin

De fietstocht naar HH was erg mooi. We reden veel door het binnenland waar we weer andere beelden zagen. Veel paalwoningen en houten schuren met heel veel afdakjes. Ook veekuddes en boerderijtjes. We fietsten 4 km over een onverharde weg. Dat ging goed en gelukkig was er niet veel verkeer, want dan zou het erg stoffig zijn geweest. Het was steeds boven de 30 graden. Heerlijk. Hua Hin is een toeristische badplaats. We hebben een bezoek gebracht aan het historische railway station, de tempel en aan het chique railway hotel met zijn prachtige tuinen. Erg groot en mooi met vele bloeiende planten. We hebben ook nog even rond gekeken in het Hilton hotel waar Cissy over 3 dagen aankomt. Ziet er prima uit, wel iets luxer dan ons guesthome Pattana. We ontmoeten hier ook de eerste fietsende Nederlanders.

We hebben ook nog een bezoek gebracht aan de dagmarkt en de avondmarkt. Ongelooflijk zoveel kramen, zoveel handel, zoveel verkopers. Je ziet hier door de bomen het bos niet meer. Er is ook nog een groot winkelcentrum, maar dat hebben we maar links laten liggen.

Hua Hin is een zeer mooie, maar erg drukke badplaats. Het lijkt wel op Zandvoort. Na 1 nacht besluiten wij toch maar verder te fietsen naar rustigere oorden.

 
< Vorige   Volgende >