Actuele tijd

Op de fiets naar de Meteorakloosters PDF Afdrukken E-mail
 

Fietsend naar de Meteorakloosters

Geweldig, geweldig. Met enige moeite namen we afscheid van onze mooie camping Sikia. Alle buren gaven ons aanwijzingen om veilig van onze plaats te rijden en dat lukte dus wel. Voor Volos gingen we nog even naar de Lidl om grootscheeps inkopen te doen, vooral drank!!! En toen dwars door Volos. Het ging weer mis met Riaria, dus maar weer even vragen, omkeren en toen kwam t goed. De weg richting Meteorakloosters was een beetje saai. Vrij vlak, vaak slecht wegdek en veel wegwerkzaamheden. Hele stukken liggen klaar om verdubbeld worden. Ze zijn er aan begonnen, maar dat wordt nooit meer afgewerkt denken wij.

En toen kwamen we op de middag aan in Kalambaka en daarna in Kastraki. We reden naar camping Vrachos aan de voet van het Pindosgebergte. We mochten plaats kiezen waar we wilden en vanuit de camping kijk je uit op reusachtig hoge bergpieken, waarop die Meteorakloosters liggen.

Voor ons lijkt het een beetje op het Yosimetipark in Amerika. Uitkijken op die geweldige reuzen.

Nadat we gegeten hadden en even overlegd met de buurman besloten we op de fiets op weg te gaan naar de kloosters. Het was zwaar klimmen en vele mensen staken hun duim omhoog voor ons. Het was ook weer flink werken geblazen maar ongelooflijk mooi. We zijn 10 km omhoog gefietst en vervolgens hebben we 3 kloosters bezocht. Het is moeilijk hier een voorstelling van te geven. Kijk maar eens even naar de foto´s. Bij het tweede klooster kwamen we Ty en Gem weer tegen. Ja, dat zal zo wel blijven deze vakantie. Morgen fietsen we nog een keer omhoog en dan gaan we de andere kloosters bezoeken maar vooral genieten van het uitzicht en het landschap. Ongelooflijk mooi, steeds zie je die kloosters op de toppen van de bergen liggen. Je moet er maar niet aan denken wat voor werk dat is geweest om die te bouwen. Alles met een bakje omhoog brengen via een katrol en een lier. Echt monnikenwerk dus.

 
< Vorige   Volgende >