Actuele tijd

Camping Sikia PDF Afdrukken E-mail
 

Camping Sikia


Het is dus inderdaad een schitterende camping en iedereen blijft hier ook langer dan zijn bedoeling is. Wij dus ook. De eerste dag zijn we naar het bergdorpje Milies en verder omhoog gefietst en de 2e dag naar de stad Volos. Dit was een heerlijk fietstochtje van 45 km en de stad is de moeite van het bekijken waard. De 3e dag zijn we naar Argalasti gefietst. Dit was ruim 10 km bergopwaarts en toen afdalen naar het dorpje met een schitterend pleintje. Op al die griekse pleintjes staan steeds een paar grote platanen waaronder de terrasjes zijn. Ziet er heel gezellig uit. Op dit terrasje was een groep kinderen een feestje aan t vieren. Toen weer terug, dus eerst bergopwaarts en toen een heerlijk lange afdaling. Echt een beloning voor de inspanning, want ook hier moeten we er wel iets voor doen. Toen we, na 50 km gefietst te hebben, weer op de camping kwamen zijn we eerst in zee gedoken. Heerlijk. De zee is hier af en toe zo stil, dat ik wel uren kan zwemmen.

Op vrijdag hadden we nog een rustdag gepland. Lekker niksen, een beetje wassen, rusten, lezen en zwemmen. Ik heb mijn 3e boek uit. De brug over de Drina. Voor degenen die van geschiedenis houden van de Serviers en de Turken en die geïnteresseerd zijn in het wel en wee van de diverse generaties tijdens de oorlogen en onderdrukking is het een mooi boek. Ik vond het erg langdradig, maar gelukkig had ik vakantie en dus alle tijd om t toch uit te lezen. Ik ben nu aan de volgende opdracht voor de leeskring begonnen: De alom bekende Camera Obscura. Een boek waar je ook weer goed je aandacht bij moet houden, maar de inhoud interesseert mij wel omdat het over de kinderjaren in de vorige eeuw, dus van onze opa's gaat. Ook voor dit boek heb ik wel enige tijd nodig. Vandaag zijn de wereldkampioenschappen begonnen en heb ik de openingswedstrijd op het grote scherm gezien.

Om 8 uur zijn we in het restaurant gaan eten. Een heerlijke maaltijd met veel muziek. Na afloop werd er nog volop gedanst en gedronken. Was een heerlijke avond en een leuk afscheid van deze gezellige camping. Een aanrader voor iedereen die hier in de buurt komt. En nu op naar de Meteora-kloosters.

 
< Vorige   Volgende >