Actuele tijd

Pilio PDF Afdrukken E-mail
 

Kala Nera, Platania

We reden richting Volos en zelfs 30 km via een tolweg. We konden weer even cc rijden en dat was voor het eerst in Griekenland. Ook weer heerlijk. In Volos was het weer zoeken geblazen. Riaria werkte niet steeds goed en we moesten een paar keer de weg vragen maar toen ging het weer goed.

Onze camping Sikia ligt 20 km voorbij Volos en het is inderdaad een prachtige camping. We staan weer aan zee en hebben via een trap ons eigen zwembad. Kristalhelder water hier beneden en de eerste dolfijnen hebben we ook al weer gespot. 'S-avonds werden we verrast want toen bleek dat Ty en Gem uit Elsloo 2 plaatsen van ons vandaan stonden. Het is hier heerlijk zwemmen en snorkelen. Ik heb al weer heel wat kleurige visjes gezien en ook al een mooie paarse zeester. We houden het hier nog wel even vol. Ik heb de camper ook zo weggezet, dat we beeld hebben, want ik wil die verkiezingen toch wel volgen.

Vandaag zijn we naar het bergplaatsje Milies gefietst. 18 km omhoog, dus puffen geblazen. Maar het is een leuk plaatsje. Daarna nog verder omhoog naar Vizitsa en Pinakates. We kwamwn ook nog langs een paar prachtige kersenbomen, vol met lekkere, grote kersen, dus ook maar even proeven.en toen naar beneden. De eerste 2 km. ging prima, maar toen waren er wegwerkers aan t werken en ging de weg over in grind. Nog weer later werd het gewoon een hobbelige bergweg, waar overigens wel mensen aan woonden. Het leek toen meer op mountainbiken dan op fietsen, maar ik vond het wel heerlijk en Ria volgde goed. Morgen fietsen we naar Volos wat ook een prachtige stad moet zijn en overmorgen maken we een fietstocht richting het zuiden. Vrijdagavond gaan we hier in het restaurant eten en dan is er aansluitend een griekse feestavond met muziek en dat willen we ook wel meemaken. Dus we blijven in ieder geval tot zaterdag op het schiereiland Pilio.

Vanavond kijk ik nog even naar het laatste kiezersdebat. Wij zijn toch benieuwd wat het morgen gaat worden. JP doet zo zijn best en hij heeft het volgens mij deze keer echt bij het goede einde, Rutte overstijgt zichzelf, Job Cohen heeft een oeilijke opdracht maar weet dooet het afschaffen van het rookverbod weer veel stemmen te winnen. Maar goed, politiek is en blijft een gokspel. Ik vind de coaltievorming nog veel belangrijker dan de uitslag!!

 
< Vorige   Volgende >