Actuele tijd

Het amfitheater van Epidauros en het kanaal van Korinthe PDF Afdrukken E-mail
 

Het Amfitheater en het kanaal van Korinthe


Het was er heerlijk op die camping in Epidauros. Niet alleen overdag maar ook 's-avonds. Lekker buiten zitten en zonder muggen. Ik heb nog wel even naar Nederland-Ghana gekeken. Weer prachtige goals hoor. Wij hebben een team met veel knappe voetballers. Maar eens kijken wat dat wordt in Afrika. Het is hier elke dag meer dan 30 graden warm en droog, dus heerlijk voor ons.

Maar omdat wij inderdaad veel willen doen en zien, Tineke, trokken wij 's-morgens weer verder.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om niet toch nog even naar het grote amfitheater te gaan kijken. Dat was ongeveer 20 km rijden richting Nafplio. En het was inderdaad weer erg indrukwekkend. Er was ook een groep van Acsi en 2 mensen zongen “Hoe schoon ons Limburg is” op de stip. Een Duitser wilde niet achterblijven en zong het Duitse volkslied. Toen zijn wij maar gegaan. Na 100 km kwamen we aan op de camping in Korinthe, waar ook de Acsi-groep bleek te staan. We staan weer aan zee, tv doet het en we hebben wifi. Dus ff tennis kijken en stepbridgen maar weer.

Na aankomst hebben we de luifel opgezet en gegeten. Toen we aankwamen reden er 3 Nederlanders met een caravan rond op de camping op zoek naar een goede plek. Toen ik mijn biertje al op had waren zij nog aan t zoeken. Tja. zonde van de tijd.

Ik heb eerst nog een griekse jongedame geholpen om haar tentje op te zetten en toen hebben wij de fiets gepakt. We staan 10 km van de stad Korinthe. Eerst even de stad bezocht, maar daar was niet veel te doen. Toen zijn we op zoek gegaan naar de brug over het kanaal van Korinthe. We konden hem niet vlot vinden. We waren al erg ver buiten Korinthe toen Ria zei, dat wede verkeerde weg hadden. Omdraaien dus en een andere weg langs zee genomen, dan moeten we er altijd komen. Op een gegeven moment hield de weg op, maar we zagen de brug over het kanaal in de verte wel liggen. Via een hobbelige, stijgende zandweg zijn we toen richting de brug gefietst. Maar goed dat we stevige Koga's hebben. Steeds langs het kanaal, dat wel 70 m. dieper ligt!!! Op een gegeven moment waren we er, maar het was niet dé brug. Het was een brug, waar je eigenlijk niet op mocht, maar het hek stond open. Dus toch even foto's gemaakt. Ik had mijn hoedje goed vastgehouden, want ik ben er al ooit eentje kwijt geraakt in de Semois (he Lien en Heinz!!). Het waaide er behoorlijk en het is toch maar griezelig om dat kanaal daar 70 m lager te zien liggen. Dus vlug foto's maken en maar weer terug naar de camping. Morgen maken we nog een fietstochtje naar het oude Korinthe en ik hoop dat de wind dan wat is gaan liggen zodat we ook hier weer lekker in zee kunnen zwemmen.

 
< Vorige   Volgende >