Actuele tijd

Nafplio PDF Afdrukken E-mail
 

Nafplio

We staan nu 2 dagen op een camping die 10 km van Nafplio ligt. Het is wederom een mooie camping met een groot zwembad met zout water en veel golven. Weer heerlijk om in te zwemmen.

We zijn 2 x naar Nafplio gefietst. Dat is een schitterend stadje. Volgens de beschrijving is dit de meest elegantste stad van het vasteland.

Het centrum heeft marmeren wegbedekking en je kijkt vanuit het centrum overal op het Palamidi fort dat hoog boven de stad uit toornt. Wij zijn er niet geweest want dat hebben we al ooit gezien. Overigens is het volgens mij wel meer gerestaureerd nu, zo te zien vanaf de stad.

Voor de haven, waar ook cruiseschepen komen, ligt een vestingeiland, genaamd Bourtzi en aan de haven liggen weer niets dan terrasjes.

In de binnenstad ligt een oud plein, dat er nog net zo uit ziet als 3 eeuwen geleden, alleen is het nu met marmer geplaveid. Op dit plein komen heel veel straatjes uit, die erg gezellig zijn en waar ook leuke en soms chique winkels zijn. We hebben ook door een park gewandeld, waar we die mooie bomen met paarse bloemen zagen, die ze in Pretoria de jakarandaboom noemden. Ook hier viel hij nu uit en zaten er van die aparte vruchten in. Opmerkelijk dat we die hier weer tegen komen. Het hele stadje ademt een zeer gezellige sfeer uit, dus wij konden ons hier wel een paar dagen vermaken. We hebben wifi op de plaats, dus kon ik ook weer eens stepbridgen. Het heeft me wel enkele sterren gekost. Niet omdat ik zo slecht speelde maar vanwege de compensatie. Maar het was gezellig en dan mag t wel een ster kosten. Morgen rijden we naar het puntje van de derde vinger van de Pelopennesos, waar het ook weer erg mooi moet zijn.


 
< Vorige   Volgende >