Actuele tijd

Van Koroni via Stoupa naar Githio PDF Afdrukken E-mail
 

Van Korini via Stoupa naar Githio en ons eerste fietstochtje

Toen we in Koroni wegreden was het droog, maar dat duurde niet lang. We kwamen door de verblijfplaats van Annie en Henk, Ghrani, en later bleek uit een smsje dat zij ons gespot hadden. Die hebben dus ergens op de loer gelegen. Het bleef regenen en het wegdek op onze bergtocht was hier en daar erg glad door de olie, die door griekse autos wordt achtergelaten. Rustig rijden dus. We kwamen ook nog door het stadje Kardamili, waar A en H de eerste week verbleven hebben. Zag er wel leuk uit. De volgende plaats was Stoupa en daar was een camping, dus besloten wij om te stoppen. Toen we op de camping aankwamen viel het met bakken uit de hemel maar een uur later zaten wij aan het strand in de zon.

Stoupa is een leuk badplaatsje met hele leuke restaurantjes. We hebben er een mooie wandeling gemaakt. De camping was niet zo veel bijzonders dus smorgens besloten wij door te rijden naar de camping, waarnaar wij op weg waren in Githio. Ook nu weer moesten we een flinke bergtocht maken, maar dat verliep prima. Ik vind het zelfs leuk om van grote hoogten ver naar beneden in de dalen en vlakten te kunnen kijken. Af en toe zagen we ook de zee in de diepte.

De camping in Githio ziet er goed uit. Vanavond moeten we hier naar de voetbalwedstrijd van Bayern tegen Inter kijken. Lijkt me wel een mooie wedstrijd worden.

Rond 14.00 uur begon het te donderen en even later regende het weer. Zo krijg ik mijn boek wel uit!!! Vanaf morgen wordt het beter weer zeggen de Grieken.

Toen het ophield met regenen zijn we met de fiets naar Githei gegaan. Ons eerste ritje hier. 2X 6 km maar wel met een heuvel er tussen. We vonden het heerlijk om weer even te kunnen fietsen. Githeo is een langgerekt stadje aan de zee, dus met veel winkeltjes en restaurantjes en kroegjes. Op een gegeven moment werd het weer donker, dus ik zeg: rap terug en ja het donderde weer en we waren nog niet bij de camper of t goot weer. Toen dat weer over was hebben we de camper nog even gewassen. Was hard nodig en dan dadelijk de wedstrijd!

In de bar stond een groot beeld scherm. Ik ben even gaan kijken, maar gelet op mijn voorkeur en het feit dat er nog al wat Duitsers zaten (zodat ik niet kon juichen als Inter zou winnen) besloot ik om toch maar in onze eigen camper te kijken. Wat een schitterende wedstrijd. En Robben had ik ook nog wel een goal gegund, maar het zij zo. Ik heb er van genoten.


Eerste Pinksterdag Kalimera!!!

Geïnspireerd door Henk en de H. Geest heb ik besloten om na ruim 40 jaar toch nog maar eens opnieuw wat grieks te gaan leren en spreken. En prompt ging het de eerste keer al mis. Ik bestelde 2 broden in het winkeltje en ik kreeg er 3!! Dus toch nog even opnieuw leren tellen.

Vandaag zouden we hier onze eerste echte fietstocht gaan maken.

We gingen eerst het binnenland in richting Skala. Daar reden we steeds tussen de sinasappelboomgaarden. De eerste 50 km ging het heel veel omhoog. We hadden er een helling bij van meer dan 10 km. Maar we vonden het weer fantastisch. De laatste 25 km leverden minder problemen op. We gingen zeewaarts en dat betekent dus steeds afdalen met af en toe een pukkeltje er tussen. Het was weer echt zon fijne fietsvakantiedag. We hebben er weer met volle teugen van genoten. Toen we terug kwamen zijn we even naar ons strandje gegaan. Daar werd volop gesurfd en wij werden gezandstraald. Dus verder gewoon lekker bij de camper in de zon liggen en genieten van de zon. Het is hier nu net als bij jullie 24 graden, alleen wij houden dat weer de komende weken en jullie??

Morgen maken we een rit naar Monemvasia. Schijnt ook erg mooi te zijn.

Wat wij hier van de griekse problemen merken is, dat er hier en daar wordt gestaakt. We hebben al enkele keren gezien dat er banken gesloten waren wegens staking en hier in Githio en omgeving stapelt het vuil zich buiten het stadje op. Ook die lui staken dus. Zo lang het maar niet erger wordt.

 
< Vorige   Volgende >