Actuele tijd

Kyparissia PDF Afdrukken E-mail
 

Kyparissia

Vannacht heeft het flink geonweerd, bliksem, donder en veel wind en regen. De stroom viel op een gegeven moment zelfs uit. 'S-morgens was het droog maar wel erg bewolkt. We hebben een flinke wandeling gemaakt. Overal in de bermen zie je hier bloeiende oleanders en ook heel veel zwerfvuil. Die oleanders zijn hier eigenlijk onkruid, want ze staan overal, maar het geeft wel een fraai en kleurrijk gezicht. Op tv zag ik een uitzending over de hoeveelheid plastic in de oceanen. Ik denk dat dat nog maar een fractie is van de hoeveelheid plastic en ander zwerfvuil in Griekenland en Turkije om maar eens 2 landen te noemen. Erg jammer dat daar zo weinig aan gedaan wordt. Bij de supermarkt krijg je hier overal nog erg veel plastic tasjjes en die zie je dus ook overal weer terug.

Gisterenavond hebben wij nog even gesproken met een fietsend echtpaar uit Utrecht dat ook hier op de camping stond. Ze hadden een boekje met een fietstocht rond de Peloponnesus van Bertus Legebeke en dat hebben wij nu! Het beschrijft een hele tocht langs de kust. De tocht gaat echter heel veel over drukke wegen en wij wagen ons er hier zeker nog niet aan. Misschien als we rustigere stukken tegen komen maar hier niet. Het is in feite gewoon langs de snelweg fietsen en dat is niet echt veilig.

'S-middags hebben we heerlijk op de camping zitten lezen. Ik ben weer eens begonnen aan het beste boek aller tijde: De ontdekking van de hemel. Ik wil het nu graag eens aan een stuk doorlezen. Als ik het lees, herken ik het verhaal wel, maar het blijft boeien.

Na het eten hebben we gekeken naar de zon die onderging in de Ionische zee, nog een wandeling door het stadje Kyparissia gemaakt en uiteraard op een terrasje gezeten. Is wel echt gezellig die sfeer hier. Ook overdag is het druk in het stadje. De siësta is hier erg lang. De winkels gaan om 1 uur dicht en pas weer om 6 uur open en dan tot 9 uur. Morgen gaan we de meest westelijke punt van het eiland in.

 
< Vorige   Volgende >