Actuele tijd

Tot slot PDF Afdrukken E-mail
 

Wij waren van plan om in Thailand te gaan fietsen, maar hadden het nog niet goed voorbereid omdat we niet wisten welke periode we het beste zouden kunnen gaan. Onze planning was febr/mrt, maar dat is niet zo gunstig omdat het dan te warm is.

Toen ik een advertentie zag over een rondreis in Thailand hebben we besloten om dat dan maar eerst te doen.We zouden dan een beetje aan het land kunnnen wennen en ons plan verder maken.

Nu dat is gelukt.

We gaan volgend jaar nov/dec weer terug naar Thailand, Laos etc maar dan met de fiets.


Deze vakantie is uitstekend verlopen. We hadden wel een tamelijk grote groep van 32 personen, maar elk nadeel heb ook zijn voordelen. Het was een gezellige reis en we konden met iedereen af en toe een praatje maken.

We hadden 3 reisleiders, Tanneke, Rozan en Nicole. Daarnaast ook nog een buschauffeur en een busvrouw. Aan iedereen mankeert wat, dus ook aan onze reisleiders, maar over het algemeen zijn wij dik tevreden.

Tanneke heeft ons veel info verstrekt voor onze fietstocht en Rozan heeft veel verteld over Thailand, de cultuur, de gewoonten en gebruiken.

5 dec. was de feestdag van de koning, die 82 jaar oud is en hier al 64 jaar regeert. Hij wordt op handen gedragen, maar momenteel laat zijn gezondheid te wensen over.

Wij hebben in Thailand van alle soorten vervoer gebruik gemaakt, een gewone fiets, een fietstaxi voor 1 persoon en voor 2 personen, een tuk-tuk, een taxi, een taxibusje, de lijndienst, de boot, de watertaxi, de longtailboot, een roeiboot, de trein, een historische trein en uiteraard onze bus.

We hebben veel kilometers gemaakt maar ook erg veel gezien en gedaan.

We hebben de steden Bangkok, Chiang Mai en Chiang Rai uitvoerig bezocht en helemaal bekeken.

E hebben een bezoek gebracht aan diverse bijzondere markten, waaronder een markt op een spoorlijn en de drijvende markt.

We zijn bij de river Kwai geweest en we hebben een militaire begraafplaats bezocht.

We zijn in de gouden driehoek geweest, hebben daar gevaren en een bezoek aan Laos en de grens met Birma gebracht. We hebben dwars door Bangkok en Chiang Mai gefietst, maar het hoogtepunt van de tocht was toch wel de rit op de olifant en alles wat daar bij hoorde zoals de show en het varen op het vlot. Iedereen heeft hier bijzonder van genoten.

Onze hotels zijn steeds erg goed geweest en het laatste hotel in Pattaya was helemaal fantastisch.

We hebben de lunch op diverse mooie locaties, vaak aan het water, gehad en het eten is steeds erg goed geweest. We hebben veel bier gedronken, Singa, Chang maar ook Leo bier, echt waar. Er is niemand uit ons gezelschap ziek geworden en dat zegt toch wat.

Al met al hadden wij dus een goed verzorgde en hele leuke vakantie.

En last but not least wij weten nu zeker dat we hier volgend jaar zullen gaan fietsen.

Tijdens onze fietstochten hebben we steeds weer dat ultieme gevoel van vrijheid genoten, dus daar gaan we weer voor.


 
Volgende >