Actuele tijd

Olifantendag PDF Afdrukken E-mail
 

2 dec Olifantendag in Chiang Mai

Deze dag moest het hoogtepunt van de vakantie worden, een olifantendag!! En dat werd hij ook.

We reden na het ontbijt naar het olifantendorp en van 8 tot 9 gingen we een rit maken op de rug van de olifant. Fantastisch. We genoten met zijn allen met volle teugen. Van 9 tot 10 kregen wij uitleg over het zaaien en oogssten van rijst. Allereerst moest er geploegd worden met de waterbuffels. Ben mocht er op gaan zitten maar dat lukte hem niet. Vervolgens ging hij wel achter de ploeg en toen lag hij bijna in de modder. We zagen vervolgens het rijst zetten, uitplanten, oogsten en verkoopklaar maken. Erg interessant. We kregen ook nog uitleg over allerlei specerijen, die daar ook groeiden. Ik heb ook nog even een sigaartje gerookt van Thailandse tabak, gerold in palmboomblad.

Daarna een uur een olifantenshow. Ongelooflijk wat die allemaal kunnen, zelfs het tekenen van een olifant met planten, bloemen en zijn naam er bij. Erg leuk/

En toen was het nog niet afgelopen. We mochten met een vlot de rivier afvaren. Ben, Coby, Ria en ik zaten op het laatste vlot. We waren het zwaarst van allemaal, maar onze roeiers haalden iedereen in. Ze stonden te zweten van jewelste en dat voor die paar bat fooi. Het was wel lachen geblazen. We sloten de voormiddag af met een lunch in een prachtige bloementuin. We kochten daar ook nog een foto van ons op de olifant in een lijstje van olifantenpoep.

Om 3 uur kregen we onze Taise massage. De dames konden er wat van. Er werd zware druk op onze spieren gezet. Toen ik op mijn buik moest gaan liggen viel ik onder het kneden toch nog in slaap. Alle dames hadden plezier omdat ik zo lag te ronken volgens Simone.

Om 7 uur diner en dan nog even de nachtmarkt op want ik moet de broek, die ik gisteren heb gekocht gaan ruilen. Hij is helaas te klein!!!

Morgen gaan we met de nachttrein terug naar Bankok en dan naar Pattaya. Ook weer iets heel aparts.

 
< Vorige   Volgende >