Actuele tijd

River Kwai PDF Afdrukken E-mail
 

27 Nov. De River Kwai en de varende markt.

Om 07.00 uur vertrokken we vanuit ons hotel in Bangkok. Eerst reden we door een streek waar zout wordt gewonnen en langs de straat ook zout wordt verkocht. Daarna zagen we veel palmbomen en kokosnoten. We zijn ook even gestopt bij een dorpje waar de kokosnoten verwerkt werden. Leuk om te zien en te proeven. Er was ook een prachtige tuin met veel bloemen. Ook heel veel orchideeën, die hier en masse worden gekweekt.

Onze volgende stop was bij een markt, die gebouwd was aan een spoorlijn. 4 x per dag komt er een trein langs en dan moet het spoor vrij gemaakt worden. Niet te geloven: het vlees en de vis ligt zowat op de spoorlijn. Ongelooflijk wat hier nog kan en mag wat betreft het vervaardigen van eten.

Toen weer de bus in en naar de drijvende markt. Bootjes op het water van waaruit men van alles en nog wat verkoopt. Eerst stapten we met 8 personen in een longtailboot, die over het water vliegt. Daarna gingen we met 6 personen in een roeiboot, die langs alle verkoopboten vaarde. De verkopers hielden onze boot stil en trachten hun waar te verkopen, wat ook wel lukt. Hoeden, tassen, bananen, drank en nog meer voedsel en sieraden. Van alles werd er gekocht en uiteraard afbieden. Was een enorm leuke belevenis.

Daarna gingen we naar een begraafplaats waar alle slachtoffers van de bouw van de bridge over the river Kwai liggen. Ook 1800 Nederlandse soldaten en toen door naar de bridge over the river Kwai. Vanavond is hier een groot muziekfestival, waar alles voor klaar gemaakt werd. Uiteraard hebben wij even over de brug gewandeld. Toen weer de bus in en naar het dodenspoorlijntje, waar we een tochtje van een half uur hebben gemaakt en ook over een houten brug reden. We hadden vanuit de trein een prachtig zicht op de river Kwai en alles wat daar mee te maken heeft. Om 17.00 uur kwamen we aan bij ons hotel, dat ook weer het River Kwai hotel heet. Mooie luxe kamer met alles er op en er aan. Om 19.30 uur gaan we eten.

 
< Vorige   Volgende >