Actuele tijd

Bangkok PDF Afdrukken E-mail
 

26 NOV, ONZE 2E DAG IN BANGKOK


We moesten weer vroeg opstaan, maar we waren ook op tijd naar bed gegaan.

Om 08.00 uur zouden we met de tuk-tuk de stad in gaan. Fantastisch, 17 van die vehicels achter elkaar aan. Een tuk-tuk is een gemotoriseerde driewieler, die 60 tot 70 km per uur kan rijden. We snorden door de straten en friemelden overal tussendoor. Af en toe hielden we ons hart vast maar het liep allemaal goed af. We werden afgeleverd bij een tempel, waar weer een heel verhaal over verteld werd. Daarna maakten we een wandeling door de Chinese wijk, China Town. Het was wel vergelijkbaar met de wijk in San Francisco. Heel veel eten, dat op straat wordt klaar gemaakt. Een hele hal met heel veel vis en vlees en ook veel specerijen. Het rook er ontzettend lekker, maar wat een gemier op enkele vierkante meters. Na het bezoek aan en de wandeling door China Town gingen we met de lijndienst naar het koninklijk paleis. De 2e hands bussen van VDL kunnen hier wel ingezet worden!! In het koninklijk paleis kregen we heel veel uitleg over de geschiedenis en alle gebouwen en beelden die daar staan. Heel veel glamour en glitter. De koning wordt aanbeden in Thailand. 5 dec. Viert hij zijn verjaardag en daar is iedereen nu al mee bezig. Er zullen die dag ook veel crematies zijn en daar worden nu ook al veel bloemenkransen voor gemaakt. Afijn op 5 dec zijn wij ook nog hier en kunnen we dat dus meemaken.

Na het bezoek aan het paleis gingen we met de boot naar de lunch. Weer erg lekker. Wel steeds hetzelfde, maar er is zo veel dat je zelf de afwisseling er in kunt brengen.

En toen weer terug naar het hotel om even uit te rusten voor het avondfeest.

Om 17.00 uur vertrekken we weer om het grootste Thaise feest, dat er is, mee te maken.

We gingen naar de andere kant van Bangkok om een show bij te wonen. De show heet Siam Niramit en vertelt het verhaal vaan de verschillende stammen van Thailand met mooie muziek en heel veel klederdrachten. Op het podium verscheen een echte rivier en het regende er ook. Het was schitterend. De engelen vlogen door de lucht en de steeds wisselende toneelopbouw was fantastisch. Voor de show kregen we daar een diner en konden we een grote tuin in. Hier werden alle oude Thaise beroepen uitgedeeld en waren ook Thaisee huizen en hutten te zien. Er liepen zelfs olifanten, die ook in de show verschenen. Een werkelijk fantastische avond.


 
< Vorige   Volgende >